tisdag 3 september 2013

Trasig leverans + falsk OPI?

Nu behöver jag er hjälp! Ni som är lite mer erfarna och har skarpare ögon kanske kan hjälpa mig nu. Jag har två bekymmer nämligen, som kom igår som ett brev på posten (bokstavligen, haha).

Problem nr 1: 
Jag anade oråd redan när jag öppnade postfacket, då det luktade nagellack. Efter 1,5 månad hade äntligen ett paker från MBeautyLounge kommit. Orly Bonder som jag längtat så mycket efter hade gått sönder, och dessutom kladdat ner de andra flaskorna i paketet. De låg i ett tunt vadderat kuvert, endast inslagna i lite tunt papper, typ smörpapper?! Inte konstigt att de går sönder! Dessutom, saknades en flaska OPI, som de hade nollat på följesedeln. Jag fick ingen ersättning, (jag betalade ju vid beställningen) inte ens någon typ av värdecheck eller ersättningsflaska.

Nu till min fråga: Kommer de skicka OPI-flaskan som saknades i efterhand? Jag hittar ingen info på deras hemsida. Samt, kan jag kräva en ny leverans av Orly Bonder? Jag förstår ju att den har gått sönder i leveransen, men man kan väl kräva att de paketerar lacken ordentligt i alla fall...


Problem nr 2:
I leveransen fanns det vackra OPI Mauve-Lous Memories. Jag har inte hunnit ta reda på mycket om denna flaska, men jag anar att den kommer från en gammal kollektion. Men den ser inte ut som mina andra OPI! Kan den vara falsk? Se bilder nedan...


Till vänster har vi MLM (falsk?) och till höger är det en äkta Suzi's Hungary AGAIN!
MLM har tunnare typsnitt och en lenare kork (OPIs brukar ju vara lite 
skrovliga) Texten på flaskan är dock exakt likadan, på båda sidor. 


Undersidan ser också annorlunda ut. Ingen streckkod och ingen
 "Peel Here" som mina andra OPI har. Namnet står
dessutom skrivet i mitten. 

Alltså: Tror ni att den är falsk? Eller är det bara en väldigt gammal flaska? Penseln ser också ut som OPIs brukar göra. 

Ni som kan er nätshopping samt känner OPI-flaskorna utan och innan, kan ni hjälpa mig? 

5 kommentarer:

Helena / Lacky Corner sa...

Nu är jag absolut ingen expert på OPI flaskor, men jag tror faktiskt den är äkta. Utan en äldre flaska.

Sen är det synd att det är just MBeautylounge du beställt från. Kan bli knepigt att få tillbaka pengar eller ens svar ifrån dom.

Gelic sa...

http://www.ebay.com.au/gds/OPI-lovers-You-really-should-read-this-before-you-bid-/10000000016748144/g.html

Här fanns en sida med lite tips, ögnade bara igenom men kan ju vara en gammal.

Jennifer sa...

MBeautylounge har ju tyvärr rykte om sig att vara lite knepiga men du bör absolut dels efterfråga det saknade lacket och även ersättning för det trasiga. Ofta lönar det sig att ligga på, jag brukar typ skicka mail varannan dag om jag inte får svar. Lycka till, hoppas det löser sig!

Sanna sa...

Tack för era svar! Jag har förstått att det tydligen inte är helt problemfritt att beställa från Mbeautylounge... Men jag ska maila och tjata tills jag får svar och hoppas på ersättning på något sätt. Återkommer om jag får svar :)

Lela sa...

Gällande de trasiga och saknade flaskorna är det enda tipset att ligga på den så in i norden. Och inte sätta för höga förhoppningar på att "vinna" mot dem.

OPI flaskan tror jag nog är en äkta. Med den research jag gjort på falska/äkta OPI tidigare så stämmer det du visar upp på en äkta flaska.
Det finns några saker till du kan kolla om du känner dig osäker, jag har listat dem här: http://lelack.blogspot.se/2011/12/falska-opi-del-2.html