söndag 8 juni 2014

NailArt Sunday - Motivation (Till min sambo)

Veckans NailArt Sunday-tema är något så brett som Motivation. Som ni kanske minns har jag nyligen gått igenom en lång sjukskrivning, efter att jag brände ut mig totalt på jobbet. Jag tänker inte tråka ut er med hela historien, men om man tar den korta versionen satt jag helt plötsligt ensam på avdelningen med 70 underställda. Mina två kollegor sa upp sig och skulle inte ersättas. Det höll ett halvår ungefär, sedan sprang jag in i väggen. Det var en hemsk tid, jag grät när jag kom hem, drömde mardrömmar, var enormt glömsk, trött, hade ont och hemska humörsvängningar.

Jag fick hjälp av läkare och psykologer och började långsamt må bättre. Efter några månader kunde jag börja träffa folk och fatta små beslut igen (till exempel vad vi skulle äta till middag. Tidigare fick jag panik av det och grät floder...) och livet kom tillbaka. Jag började förstå vad som hade hänt och lade inte längre skulden på mig själv, utan förstod att det var mitt jobb som gjort fel.
Det tog 8 månader innan jag kunde börja jobba. Nu har jag gått igenom en långsam upptrappning, och från om med i måndags är jag nu uppe på 100% igen! Jag är tillbaka och kan se glädjen i att gå till jobbet varje dag. Träffa kollegor, få lön och göra lite nytta. Det känns fantastiskt.

Men, nu kommer jag till poängen med det hela. Fast jag hade bra läkare och psykologhjälp är det ändå inte enbart tack vare dem som jag nu är frisk. Den största hjälpen fick jag på hemmaplan. Min sambo har dragit hästlass under dessa månader. Han har skött hemmet, handlat, hittat på ursäkter när jag inte kunnat följa med till släktingar, kramat mig, torkat tårar, följt med på läkarbesök, tröstat och alltid, alltid funnits där. Och han har inte sagt ett ont ord. Aldrig sagt att jag varit svag som inte kunnat jobba eller blivit sur för jag satt och grät utan anledning. Utan honom hade jag nog fortfarande stått och dunkat huvudet i väggen.

Min sambo är min motivation. Han är min bästa vän, min klippa och min hjälte. Han motiverar mig att kämpa. Därför har han fått välja motiv på veckans nailart. Jag blev inte ett dugg förvånad när han sa "blodigt!" Han är en fantasynörd. och jag brukar säga att om vi levde i en fantasyvärld hade han varit en ond trollkarl, eller "sorcerer" som det heter på hans språk. Raka motsatsen till vad han egentligen är alltså, kanske svårt att förstå för andra.

Varsågod älskling, här kommer blodnaglar, enbart till dig!


10 kommentarer:

Nailtastic sa...

Vilken fin sambo du har! Och vad skönt att du mår bra igen - starkt kämpat!

Lottsky sa...

Åh, det där gick ju rakt in i hjärtat! Du har fått en bra man, var rädd om honom! Men det vet du nog själv. =) Läckra naglar, som fantasynörd uppskattar jag tanken och idén bakom! Skönt också att du kryat på dig, denna ständiga jakt på insparade pengar i form av minskad personal är något alla förlorar på i längden men det verkar vara svårt att få in i huvudet på vissa företagsledare tyvärr. Sköt om dig!

Ann-Sofie/Colour it sa...

Vilken läcker nail art och fint inlägg. Känner igen mig en hel del då jag också slitit och bränt ut mig på jobbet tidigare. Var rädd om dig. <3

Ann-Sofie/Colour it sa...

Vilken läcker nail art och fint inlägg. Känner igen mig en hel del då jag också slitit och bränt ut mig på jobbet tidigare. Var rädd om dig. <3

Little Miss Nailpolish sa...

Din sambo är värd varenda blodiga nagel!! ;)
Jag är själv inne i ett ekorrhjul som snurrar lite för fort just nu… Men det är svårt att kliva av när det snurrar så fort… :/

Lackert sa...

Skönt att du kämpade dej tebax och att du hade så bra stöd i din sambo. Naglarna ser grymt coola ut :)

Zara TracesOfPolish sa...

Härlig manikyr och stort hjärta i inspirationen. Ditt inlägg värmde verkligen, skönt att du haft så bra stöd hemifrån, det måste vara ovärderligt när man mår dåligt.

Lela sa...

Härligt att höra att världen är på rätt håll igen. Det tar tid att ta sig tillbaka och det måste få ta tid. Det som tar lång tid att bygga går fort att rasera.
Sambon din verkar vara en sådan medmänniska som är guldvärd. Jag förstår att du bär blodiga naglar för hans skull.

Emma P sa...

Men åh, jag blev lite tårögd av att läsa detta. Du måste ha haft det sjukt tufft och vilken tur att du har en sån underbar sambo som hjälpte dig igenom det, han förtjänar verkligen en egen nail art!

Helena / Lacky Corner sa...

Vilken sambo du har!

Även om jag inte föll lika hårt som du gjorde så har jag nyligen gått igenom en liknande sak och kan därför totalt förstå den där fruktansvärda känslan av att inte orka någonting och att gråta för allt utan att man egentligen vet varför.

Ta hand om dig nu och ta det lugnt.