tisdag 24 juni 2014

Vad gör jag för fel? Hjälp!

Nu har jag provat mig på stämpling tre gånger utan att det blir bra. Första gången hade jag fel verktyg, så det fick bli en vända hos Edgy Polish för lite bättre grejer. Andra gången vägrade stämpel"kudden" att plocka upp mönstret från plattan, och nu tredje gången ville kudden inte släppa det på nageln?! Jag satt och svor så högt senaste jag testade att sambon började undra om det här med nagellack verkligen var en bra hobby för mig.

Jag behöver er hjälp! 


Här är grejerna jag använder. Platta från MoYou London, gammalt kreditkort som skrapa, Nordic Caps svarta lack och en stämpelkudde från Edgy. Jag har en annan skrapa också, men den var värdelös och fyllde inte sin funktion alls. 

Jag duttar lack på mönstret på plattan, skrapar av i en snabb rörelse, "rullar" över kudden och sedan snabbt på nageln. Ibland vägrar mönstret följa upp på kudden, varför blir det så? Ska man ta i hårt? Löst? Men mitt vanligaste problem är att kudden vägrar släppa mönstret på naglarna, så det blir så här: Varning för hemska bilder...Ni får borste från rynkigt lack och torra händer... Men jag hoppas att ni förstår hur jag menar, och kanske kan ge mig lite tips. Jag äger tyvärr bara heltäckande mönster, kanske man skulle köpa plattor med enklare mönster på? Jag är lite otålig och vill helst att det ska bli skitsnyggt på en gång ;P 

4 kommentarer:

Fröken Nilsson sa...

Jag är verkligen inget proffs på att stämpla har precis fått hem mitt första sett liksom 😉 men bara en fråga....har du tagit bort skyddsfilmen från plattan?

Sanna sa...

Nilsson: Va bra att du sa det, för det hade varit typiskt mig! :P Men det kom jag faktiskt ihåg.

Lackert sa...

Tror det handlar om det jobbiga vanliga att man får öva å öva. Har själv en del stämpel grejer å hum ja dom ligger mest i lådan. Känns som om vissa mönster är svårare än andra. Men om det blir lack utanför på stämpeln så kan det vara bra att ha lite remover på en tops å bara ta bort det på själva stämpeln som man inte vill ha med

Lela sa...

PÅ första bilden ser det ändå ut som att du fått med dig hela mönstret snyggt och helt men det är mycket "restlack" kvar mellan mönstret.
Det skulle kunna vara kreditkortet i plast som spökar där. Plast slits och lämnar en ojämn yta efter sig som kanske inte syns för blotta ögat men "restlacket" kan leta sig in i- En metallskrapa hade troligen rättat till det problemet.

På andra bilden är det svårare... Det ser ut som att lacket hunnit torka på kudden (eller kanske möjligen redan på plattan) och då blir resultatet inget bra. Har du provat med andra lack än Nordic Cap? Jag har stämplat en del med mina svart Nordic Cap men de skiljer sig en del i kvalite som vi vet.
Öva på en del av mönstret och lägg det på bar nagel så "spiller" du inte massa manikyr tid. När en bi av mönstret sitter så tar du lite större bit och fortsätter öva med. Just helnagelmönster är sjukt svårt att få till. Det är stora ytor som ska täckas med lack, skrapas av, fås upp på kudden och föras över på nageln innan det torkar.

Vet att det inte är det du vill höra men övning ger färdighet, framförallt i den här tekniken.